Picture by Victoria Usova

Δευτέρα, Ιουνίου 02, 2014

1η Πορεία ΛΟΑΤ Υπερηφάνειας: Και θα ζήσουμε όλοι και όλες καλά και υπερήφανα!


Ο Πολιτικός «Γίγαντας» Δεινόσαυρος, βρυχήθηκε. Βγήκε βραχνή στην αρχή η φωνή του, μια-δυο φορές. Παραπονέθηκε για το «Θέμα Ε». Ξαναπαραπονέθηκε - απανωτά για το ίδιο θέμα. Εκνευρίστηκε.
Τα παράπονα του για το «Θέμα Ε» έπεσαν στο κενό. Οι υπηκόοι του, βλέπετε, αποτελούνται από ενα κοπάδι μικροσκοπικών, Τοσοδούληδων Προβατακίων. Τον ψήφισαν κυρίως γιατί κατάγεται από το ίδιο παχνί με αυτούς, ή επειδή λέει «καθαρές κουβέντες και βγάζει καθαρούς βρυχηθμούς» (αφού τα θέλουν κουκκιά πλυμμένα, κομμένα, καθαρισμένα για να καταλάβουν, αλλιώς δεν!). Αυτοί λοιπόν οι Τοσοδούληδες Πρόβατοι ξέρουν να αντιδρούν σε n κόκκινα πανιά από το σύνολο Ν = {α, β, γ, δ, Ε, ...n} (πεπερασμένο σύνολο, πάρα πολυ πεπερασμένο) και τα πανιά τους τα κουνάει μπροστά στη μούρη ο Πολιτικός «Γίγαντας» Δεινόσαυρος επανελειμμένα, για να τους κρατά σε φόρμα, και κυρίως για να παίρνει likes στο Facebook. Και το κούνημα έχει αποτέλεσμα! Ω, ναι! Παίρνει καμια 20αρια με 10αριά likes κάθε φορά, παρόλο που έχει μυριάδες φίλους (στο Facebook πάντα).
Αλλά ας πάμε πίσω στο στόρυ μας, είχαμε μείνει σ’ εκείνο  το σημείο του Παραμυθιού μας που ο Πολιτικός «Γίγαντας» Δεινόσαυρος  βρυχήθηκε. Βγήκε βραχνή η φωνή του στην αρχή, μια-δυο φορές. Παραπονέθηκε για το «Θέμα Ε». Και συνέχισε να ξαναπαραπονιέται στο άπειρο. Οι Τοσοδούληδες Πρόβατοι που δεν την είχαν εύκολη την κατανόηση, αντέδρασαν καταλάθος για το «Θέμα α», μετά στο «β» και μετά στο «γ», όπως κάνουν συνήθως, αντί για το «Ε». Ο Πολιτικός «Γίγαντας» Δεινόσαυρος έγινε κατακόκκινο πανί. Βλέπετε δεν καταλάβαιναν εύκολα οι καημένοι Πρόβατοι, γι’αυτό προτιμούσαν τις «καθαρές κουβέντες και τους καθαρούς βρυχηθμούς» όπως τα εννοεί ο «Γίγαντας». Σε αυτό άλλωστε ποντάρει και πόνταρε και πάλι. Όμως αυτή τη φορά δεν ήταν ξεκάθαρος για το θέμα. Και γι αυτό εκνευρίστηκε. Και συνέχισε να ξαναπαραπονιέται ο «Γίγαντας» των Τοσοδούληδων. Όπως και να έχει, θέλω να γνωρίζετε πως δεν είχε πάρει αρκετους ψήφους ο «Γίγαντας» για να μπει στο πόστο του. Ευτυχώς η ομάδα των Τοσοδούληδων δεν είναι καθόλου μεγάλη. Μπήκε όμως τελικά από το παραθυράκι.
Ο Πολιτικός «Γίγαντας» που λέτε, μετά την αποτυχία του να επικοινωνήσει το παραπονό του στο πιστό του ποίμνιο,  αποφάσισε να τιμήσει το σλόγκαν του, το «καθαρές κουβέντες και καθαροί βρυχηθμοί» επακριβώς και άρχισε ξεκάθαρα πλέον να κατηγορεί τους Πολιτικούς που στήριξαν την 1η Πορεία Υπερηφάνειας. Αυτό ήταν το παράπονό του, αυτό ήταν το «Θέμα Ε» που λέγαμε πως ήθελε να εκφράσει. Τους Πολιτικούς, τους πραγματικούς Γίγαντες – όχι χαιδευτικό- που τόλμησαν (και πραγματικά τους ευχαριστούμε εκ βαθέων) να στηρίξουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ευθαρσώς και χωρίς περιστροφές (με πραγματικά καθαρές κουβέντες δηλαδή). Είχε μεσολαβήσει βέβαια και η τεράστια επιτυχία της Πορείας: 4500 με 5000 όμορφες ψυχές πήγαν να στηρίξουν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων. Και ακόμα περισσότεροι πήραν μεγάλη χαρά εκείνη τη μέρα! Μια απίστευτη, χαρούμενη, πολύχρωμη μέρα διεκδίκησης, μια γιορτή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για το Βασίλειο ολόκληρο!
Ολόκληρο είπα; Πενήντα -το πολύ- από αυτούς που ήταν εναντίον της Πορείας παρευρέθηκαν σε αντι-πορεία. Πενήντα απολιθώματα σε πνευματικό επίπεδο. «Ξεδοντιασμένοι» και γελοίοι (οι Ζόμπιδες-Ξεδόντηδες), σαν βγαλμένοι απο κωμωδία. Μαύρη κωμωδία μίσους: προσπάθησαν να προκαλέσουν και φασαρίες οι γελοίοι. Τόσο μικροί είναι. Βλέπετε, μια μικρή γωνιά της αγοράς ψήφων, μια μερίδα ανθρώπων τόσο μικρών φοβούνται, τρέμουν πως αν τυχόν αποκατασταθούν τα δικαιώματα λιγότερο προνομιούχων ομάδων θα πληγούν τα δικά τους προνόμια. Τοσοδούληδες. Πρόβατοι. Θέλω εδώ να διευκρινήσω  πως δεν υπονοώ πως οι πιο πάνω «50» ήταν του Δεινόσαυρου που λέγαμε. Ανήκαν σε κάποιον άλλον Δεινόσαυρο, εξίσου κολλημένο. Ο Δεινόσαυρος του Παραμυθιού μας δεν θα έστελνε δικά του Πρόβατα γιατί αλλιώς τα περίμενε τα πράγματα. Εφησυχάστηκε πως η «κοινωνία δεν είναι έτοιμη» και πως οι Υπερήφανοι θα κρύβονταν στις ντουλάπες τους εκείνη τη μέρα και πως θα επικρατούσαν οι Απολιθωμένοι Ζόμπιδες-Ξεδόντηδες. Για να σας πω την αλήθεια, κανένας δεν περίμενε τόσο μεγάλη επιτυχία εκείνη τη μέρα!
Ο Περίτρανος «Γίγαντας», είναι περίτρανος μόνο στο μυαλό του και στο μυαλό των Τοσοδούληδων. Είναι θέμα αναλογιών. Τώρα που είδε την τεράστια επιτυχία της Πορείας και πως οι Τοσοδούληδες τείνουν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση και η Αγάπη πάει να βασιλεύσει στο Βασίλειο, τρομοκρατήθηκε! Τα χρειάστηκε τα πανιά του! Όλα μαζεμένα! Αυτά ντε, του πεπερασμένου συνόλου που ορίσαμε στην αρχή.
Γι αυτό σκέφτηκε να συσπειρώσει τους Τοσοδούληδες. Πως; Με έναν «ιδιοφυή» συνηθισμένο τρόπο! Τους είπε λοιπόν, πως οι Πολιτικοί που στήριξαν την Πορεία (το «Θέμα Ε» που λέγαμε), είναι οι ίδιοι πολιτικοί που στηρίζουν και το α, γ, δ, και θ (επιλογές δοκιμασμένες από το πεπερασμένο σύνολο κόκκινων πανιών που λέγαμε!). Και.. οι Τοσοδούληδες είδαν όλα τα πανιά στη σειρά μαζεμένα και τρομοκρατήθηκαν! Οι καημένοι. Ο καημένος!
Και αυτή είναι η καημένη ιστορία του Περίτρανου «Γίγαντα» που έχει μείνει σχεδόν μόνος του. Οι Πραγματικοί Πολιτικοί τον έχουν παραγκωνίσει και ο ίδιος δεν κολλά πουθενά (εκτός απ’ το μυαλό του που δεν λέει να ξεκολλήσει). Και προχωρεί σε απέλπιδες προσπάθειες, συμπτωματα παρακμής. Πόσο τον λυπάμαι (πόσο; καθόλου κατακρίβεια!).
Ο Πολιτικός «Γίγας» είναι στο λάθος μέρος, στη λάθος ώρα (συγγνώμη, λάθος αιώνα εννοώ), στη λάθος μεριά της Ιστορίας. Και ευτυχώς, η εξέλιξη του Ανθρώπου ευνοεί την εξάλειψη τέτοιων Δεινοσαύρων. Ας ελπίσουμε ότι θα πάει σύντομα πίσω στο παχνί του (ότι θα πάει θα πάει, η έμφαση είναι στο σύντομα) και θα ζήσουμε εμείς καλύτερα και υπερήφανοι/ες!
[Τα πρόσωπα, ζώα, πράγματα του Παραμυθιού είναι όλα φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα με την πραγματικότητα είναι εντελώς συμπτωματική! ]

Εμείς όμως να είμαστε πάντα Υπερήφανοι και Υπερήφανες! Και θα ζήσουμε όλοι καλά και οι επόμενες γενιές ακόμα πιο Υπερήφανες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου