Picture by Victoria Usova

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2013

Μύηση


Αγαπητοί Επίδοξοι Αναγνώστες!

Είμαστε η Αριάνα και η Άρια, δύο Κύπριες λεσβίες! Ναι, υπάρχουν Κύπριες Λεσβίες. Όχι, δεν είναι είδος προς εξαφάνιση, υπάρχουν αρκετές – το γιατί δεν τις βλέπουμε συχνά κανείς εύκολα το εικάζει που λέει και ο Ποιητής (ο Καβάφης, ντε!). Αλλά δεν είμαστε εδώ αυτή τη στιγμή για να μιλήσουμε για τον Καβάφη – αν και θα μιλήσουμε σε καποια φάση αφού αρέσει και στις δυο μας, όπως θα μιλάμε και για τις fellow λεσβίες (Κύπριες και μη) και για τους γκέι, τ@ αμφί, τ@ τρανς κτλ. Στο μπλογκ αυτό θα μοιραζόμαστε μαζί σας τις σκέψεις και τις ανησυχίες μας, θα κράζουμε την ομοφοβία της Κυπριακής και άλλων κοινωνιών, θα σχολιάζουμε την επικαιρότητα πάνω σε θέματα ΛΟΑΤ, και θα μοιραζόμαστε μαζί σας λίγη από την τρέλα μας (επειδή έχουμε μπόλικη από δαύτην!).

Τώρα, αν σας έχει φάει η περιέργεια να μάθετε περισσότερα για μας, θα πρέπει να γίνετε Πιστοί Ακόλουθοι. Προς το παρόν το μόνο που μπορούμε να σας αποκαλύψουμε είναι πως γνωριστήκαμε πριν από μερικά χρόνια και δεν μας πήρε και πολλές μέρες να γίνουμε ζευγάρι! Την (πανέμορφη) ιστορία ίσως σας την πούμε στην πορεία. Από τότε είμαστε μαζί, αχώριστες, παρόλο που ενίοτε μπαίνει μεταξύ μας μια φυσική απόσταση διότι λόγω δουλειάς η Άρια πηγαινοέρχεται σε μια Μεγαλούπολη του εξωτερικού όπου και μένει για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα. Η Αριάνα πολλές φορές την επισκέπτεται, και τότε τριγυρνάμε στα θέατρα και στα μπαλέτα και στις συναυλίες, στις βιβλιοθήκες, στα δρομάκια και στα πάρκα, μαζί πιασμένες χέρι-χέρι, πάντα. Πίσω στην Κύπρο κάνουμε τα ίδια (ναι, πιασμένες χέρι-χέρι και στην Κύπρο) μόνο που εκεί προστίθεται και ένα καστ συγγενών και (συνήθως θεόμουρλων - όχι δυσανάλογα!) φίλων μας για να δέσει η εικόνα. Θα τους γνωρίσετε και ‘σεις, Επίδοξοι Αναγνώστες, θέλετε, δε θέλετε!

Λοιπόν, πίσω στον πρόλογο μας: Κάποια από τα στοιχεία σχετικά με εμάς – δημογραφικά κυρίως – ενδέχεται να είναι αλλαγμένα, μεταλλαγμένα, παραλλαγμένα κλπ προς αποφυγή αναγνώρισης (επειδή είμαστε καραδιάσημες – να μια μετάλλαξη!), η ουσία όμως παραμένει η ίδια και διέπεται από ειλικρίνεια και ευθαρσία.

Με Εκτίμηση προς το Αναγνωστικό μας Κοινό,
Arianes

Υ.Γ. Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε κι εσας!

7 σχόλια: